е едно от киносъбитията на годината – награда на публиката в Торонто

...
 е едно от киносъбитията на годината – награда на публиката в Торонто
Коментари Харесай

Джоджо Заека: когато Хитлер се превърне във въображаем приятел

 е едно от киносъбитията на годината – награда на публиката в Торонто (надежден знак за " Оскар "  номинации) и оценка 8.1 в IMDb. Режисьор е новозеландецът Тайка Уайтити , очаровал фенове и рецензия с What We Do in the Shadows и изключително Hunt for the Wilderpeople, а сценарната основа е книга на Кристина Льоненс. Получил се е фактически превъзходен, истерично комичен и стряскащо драматичен, неистово странен и брутално натуралистичен, интелигентен, гальовен и назидателен.

Джоджо (Роман Грифин Дейвис) е старателно и чинно момче с рус перчем, почтен, дори наивен непосредствен взор и дребно телце. Той е уверен член на " Хитлерюгенд ". Не стига това, ами си има и утопичен другар  –  Адолф Хитлер (Тайка Уайтити). Диктаторът е благ и внимателен с него, учи го и го наставлява богатство, а е и занимателен, разговорлив и проницателен, даже е и музикален. На един лагер обаче, ръководен от неистово смешния едноок деец с язвителен комизъм капитан Клинцендорф (Сам Рокуел),  Джоджо демонстрира сензитивност, благосклонност и добрина към един заек и получава унизителния прякор " Заека ".

Майката на героя Рози (Скарлет Йохансен), арийска хубавица със съвършени черти и топли усмихнати сини очи, се грижи сама за сина си (бащата е липсващ, а може и да е дезертирал), крие много неща от него – тя е  член на съпротивата и е приютила с риск за живота си очарователната и умна еврейка Елза (Томазин Маккензи, Leave No Trace).

Разбира се, Джоджо открива бегълката, конфронтира се с нея, само че не я предава. И защото е фанатик, стартира да написа книга – " Как да откриваме евреите ", която пълни с " достоверни обстоятелства " да вземем за пример, че евреите имат рога и люспи, тъй като са се сношавали с риби... Следва прям диалог сред майка и наследник, а Джоджо опознава Елза и маниакалната му ненавист, макар движимостите препоръки на Адолф, се трансформира в гореща обич , превзела напълно в действителност положителното му и почтено детско сърце, което е загрубяло поради мощната тоталитарната .

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР